Huttendorp Gorssel

Tijdens de eerste editie van Huttendorp Gorssel op 23 en 24 augustus 2018 hebben in totaal 81 ridders en jonkvrouwen koningin Guinevere geholpen bij het ontwerpen van haar nieuwe kasteel.

Door een strijd in haar thuisland, had zij moeten uitwijken naar haar buitenverblijf – IJsselslot. Haar ridders hadden de strijd gewonnen, maar helaas was daarbij haar kasteel wel verwoest. Er moet dus een nieuw kasteel worden gebouwd. De ridders en jonkvrouwen hebben met hulp van in totaal ca. 30 vrijwilligers op het terrein van Scouting IJsselgroep elf ontwerpen gemaakt, waaruit koningin Guinevere uiteindelijk het beste ontwerp heeft gekozen.

Eerste editie

Het was voor het eerst dat Scouting IJsselgroep Huttendorp Gorssel organiseerde. Tijdens Huttendorp is de basisschooljeugd in Gorssel en omgeving (o.a. Epse, Deventer, Harfsen, Joppe, Laren en Zutphen) twee dagen druk geweest met het bouwen en versieren van hun kasteel. Met verschillende spelletjes konden zij extra bovendien extra materialen verdienen, zodat aan het eind met trots het resultaat van twee dagen hard werken aan de ouders kon worden getoond.

Gezien het succes van de activiteit – deze was met 81 deelnemers helemaal vol en is naar volle tevredenheid van deelnemers en organisatie verlopen – wordt deze activiteit ook volgend jaar weer georganiseerd op de laatste twee dagen van de schoolvakantie in de gemeente Lochem (29 en 30 augustus 2019).

Winkelwagen