Veel gestelde vragen

Algemeen

 Huttendorp Gorssel vindt plaats op de volgende dagen:

 • Donderdag 17 augustus 2023 van 10:00 tot 16:00 uur
 • Vrijdag 18 augustus 2023 van 10:00 tot 16:00 uur.

Je bent dus beide dagen van harte welkom. Inloop op beide dagen is vanaf 09:45 uur.

 De ingang van het terrein is bij Scouting IJsselgroep aan de Kwekerijweg 5, 7213AX Gorssel. Huttendorp Gorssel vindt plaats op de terreinen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald. Gelieve aan de niet-fietspadkant te parkeren. 

Het initiatief van Huttendorp Gorssel ligt bij Scouting IJsselgroep. Scouting IJsselgroep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan kinderen en jongeren waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. Dit brengen wij in de praktijk door onze kernwaarden toe te passen: outdoor, vrienden en tradities. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Met behulp van veel vrijwilligers, diverse sponsoren en partners hebben al 4 edities Huttendorp Gorssel tot een succes kunnen laten leiden. Huttendorp Gorssel staat open voor nieuwe partners en sponsoren. Kan uw organisatie, met behulp van een donatie in de vorm van geld of materialen bijdragen aan een succesvolle editie van Huttendorp Gorssel? Neem dan contact op via info@huttendorpgorssel.nl. Wil jij (namens jouw organisatie) bijdragen aan Huttendorp Gorssel, bijvoorbeeld in de vorm van kennis, een netwerk of organisatietalent? Neem dan eveneens contact op via info@huttendorpgorssel.nl.

Deelnemers

Huttendorp is voor basisschooljeugd vanaf groep 3 tot 8. Ga je komend jaar naar de middelbare school, en zat je afgelopen jaar in groep 8? Dan mag je nog mee als deelnemer.

Vrijwilligers

Wij hanteren geen exacte leeftijdsgrens, maar doen dit op basis van jouw school. Zat je afgelopen jaar in de eerste klas van de middelbare school? Dan mag je helpen als vrijwilliger bij Huttendorp Gorssel.

De kosten bedragen € 35 per deelnemer. Hiervoor ontvangen deelnemers een Huttendorp T-shirt en een gesponsorde lunch, drinken, fruit en wie weet wat de hongerige bouwer nog meer nodig heeft. Maar ook bouwmaterialen zoals pallets, spijkers en verf. Maar vooral twee onvergetelijke dagen om de zomervakantie mee af te sluiten.

Inschrijvingen

Deelnemers

Huttendorp is voor basisschooljeugd vanaf groep 3 tot 8. Ga je komend jaar naar de middelbare school, en zat je afgelopen jaar in groep 8? Dan mag je nog mee als deelnemer.

Ervaring leert dat de inschrijvingen van Huttendorp Gorssel snel vol zijn. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of er nog plekken vrij zijn.

Huttendorp Gorssel hanteert “vol is vol”. Om scheve gezichten te voorkomen, maken wij hierop geen uitzonderingen. 

Door afmeldingen komen er soms een paar plekken beschikbaar. Precies eén week voor Huttendorp Gorssel, op donderdag 10 augustus om 10:00 uur, maken wij de balans op. Op de website www.huttendorpgorssel.nl worden beschikbaar gekomen plekken opnieuw open gezet. Ook hierbij geldt: “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Houdt de website dus in de gaten.

De inschrijving gaat op 1 juni open om 10:00 uur ’s ochtends.

Vol is vol! Geef je dus snel op. Dit kan vanaf 1 juni. We verwachten dat Huttendorp Gorssel vol is vóór de uiteindelijke inschrijvingstermijn van 30 juli 2021, dus wees er op tijd bij!

Huttendorp Gorssel wil graag veiligheid en kwaliteit kunnen garanderen. Daarom biedt de activiteit plaats voor maximaal 120 deelnemers en 40 vrijwilligers.

Om veiligheid voor een groter aantal deelnemers te kunnen waarborgen, zijn meer vrijwilligers nodig. Doordat Huttendorp nog aan het groeien is, verwachten wij niet in één keer op voldoende vrijwilligers voor een groot deelnemersaantal te kunnen rekenen. Geef je dus op als vrijwilliger, zodat we komende jaren meer deelnemers kunnen toelaten.

De bossen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald beperkt plek, zo zit de kampvuurkuil van Scouting IJsselgroep bijvoorbeeld 130 deelnemers en vrijwilligers gewoon vol. Geef je dus snel op, voordat de plekken vergeven zijn!

Wij hanteren geen wachtlijst.

Indien uw kind na aanmelding onverhoopt toch niet aanwezig kan, wordt afmelden zeer op prijs gesteld. Zo kunnen we deelnemers op de wachtlijst een plekje bieden en maken we geen onnodige kosten. Stuur tijdig een e-mailtje aan info@huttendorpgorssel.nl. Annuleren tot 1 augustus is kosteloos.

Deelnemers

 Nee, je hoeft geen lunchpakketje mee te nemen. Hier zorgen wij voor, in samenwerking met onze sponsoren.

Mocht je nog bepaalde dieetwensen hebben, die je nog niet in het opgaveformulier ingevuld hebt, dan kun je deze doorsturen via info@huttendorpgorssel.nl.

 • Hamer (zorg ervoor dat je naam er goed op staat!)
 • Ander optioneel klusgereedschap (zaag, nijptang, …)
 • Geschikte (klus)kleding.
 • Themakleding
 • Materiaal om je hut aan te kleden (bijvoorbeeld lakens, gordijnen of versiering)
 • Goede zin!

Elektrisch gereedschap, verf en de nieuwe gordijnen van je ouders laat je thuis. Huttendorp Gorssel zorgt voor uitwasbare en milieuvriendelijke verf.

Dat mag. Zorg er dan wel voor dat je deze materialen na afloop mee naar huis neemt. Als je bijvoorbeeld een glijbaan meeneemt, neem deze dan zelf ook weer mee naar huis toe.

 

Ja. Je mag op aan het begin van Huttendorp Gorssel je eigen groepje samenstellen! Dit betekent dat je bij je vrienden in een groepje mag komen te zitten. Bouwgroepjes zullen uit ongeveer 4-7 kinderen bestaan en worden geholpen door een ouder of vrijwilliger.

Vrijwilligers & Hulpouders

 Wij hanteren geen exacte leeftijdsgrens, maar doen dit op basis van jouw school. Zat je afgelopen jaar in de eerste klas van de middelbare school? Dan mag je helpen als vrijwilliger bij Huttendorp Gorssel!

Huttendorp Gorssel en Scouting IJsselgroep zijn ervan overtuigd dat kinderen op jonge leeftijd met verantwoordelijkheid moeten leren omgaan. Jongere vrijwilligers worden begeleid door  volwassenen.

Opbouw dinsdag 15 augustus 19.00 – 21.30 uur

Programma donderdag 17 en vrijdag 18 augustus

 • Inloop met koffie/thee: 09.00 uur
 • Briefing 09.15 uur
 • Inloop eerste deelnemers: 09.45 uur
 • Einde programma: 16.00 uur
 • Opruimen 16.00 – 17.00 uur

Afbouw zaterdag 19 augustus: 09.30 – 12.00 uur

Mocht uw kind deelnemen aan het programma dan is het vanzelfsprekend mogelijk dat hij/zij ’s ochtends wat eerder met u meekomt naar het Huttendorp-terrein.

Tijdens de briefing om 09:15 uur worden de diverse taken verdeeld, het programma doorgenomen en is er ruimte voor het stellen van vragen. Om deze reden is het belangrijk dat u op tijd aanwezig bent.

Voor alle vrijwilligers organiseert Huttendorp Gorssel na afloop een BBQ, speciaal om vrijwilligers te bedanken!

Voor jeugd is het helaas niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Voorafgaand aan de BBQ zal er even kort worden geëvalueerd met de aanwezigen. Een mooi moment om onder het genot van een stukje vlees en wat te drinken op de afgelopen twee dagen terug te blikken.

De BBQ wordt op 18 augustus om 18.00 uur aangestoken.

De barbecue is alleen voor vrijwilligers. Het is daarom niet toegestaan deelnemers mee te nemen. Mocht uw zoon/dochter aanwezig zijn geweest als vrijwilliger, dan is dit wel mogelijk.

Shopping Cart