Veel gestelde vragen

Algemeen

 Huttendorp Gorssel vindt plaats op de volgende dagen:

 • Donderdag 18 augustus 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
 • Vrijdag 19 augustus 2022 van 10:00 tot 16:00 uur.

Je bent dus beide dagen van harte welkom. Inloop op beide dagen is vanaf 09:45 uur.

 De ingang van het terrein is bij Scouting IJsselgroep aan de Kwekerijweg 5, 7213AX Gorssel. Huttendorp Gorssel vindt plaats op de terreinen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald. Gelieve aan de niet-fietspadkant te parkeren. 

Het initiatief van Huttendorp Gorssel ligt bij Scouting IJsselgroep. Scouting IJsselgroep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan kinderen en jongeren waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. Dit brengen wij in de praktijk door onze kernwaarden toe te passen: outdoor, vrienden en tradities. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.
Met behulp van diverse sponsoren en partners hebben al 4 edities Huttendorp Gorssel tot een succes kunnen laten leiden. Huttendorp Gorssel staat open voor nieuwe partners en sponsoren. Kan uw organisatie, met behulp van een donatie in de vorm van geld of materialen bijdragen aan een succesvolle editie van Huttendorp Gorssel? Neem dan contact op via info@huttendorpgorssel.nl. Wil jij (namens jouw organisatie) bijdragen aan Huttendorp Gorssel, bijvoorbeeld in de vorm van kennis, een netwerk of organisatietalent? Neem dan eveneens contact op via info@huttendorpgorssel.nl.

Deelnemers

Huttendorp is voor basisschooljeugd vanaf groep 3 tot 8, dus van 6 t/m 12 jaar. Ervaring leert dat kinderen beneden die leeftijd nog moeite hebben om hamers en ander gereedschap te hanteren.

Vrijwilligers

Wij hanteren geen exacte leeftijdsgrens, maar doen dit op basis van jouw school. Zat je afgelopen jaar in de eerste klas van de middelbare school? Dan mag je helpen als vrijwilliger bij Huttendorp Gorssel.

De kosten bedragen € 30 per deelnemer. Hiervoor ontvangen deelnemers een Huttendorp T-shirt en een gesponsorde lunch, drinken, fruit en wie weet wat de hongerige bouwer nog meer nodig heeft. Maar ook bouwmaterialen zoals pallets, spijkers en verf. Maar vooral twee onvergetelijke dagen om de zomervakantie mee af te sluiten.

Deelnemers

Huttendorp Gorssel is in principe geschikt voor alle basisschooljeugd vanaf groep 3 tot 8. We gaan hier in principe uit van de groep waar je vóór de zomervakantie in zat. Ga je volgend jaar naar de middelbare school, dan word je dus nog gerekend tot groep 8.

 Nee, je hoeft geen lunchpakketje mee te nemen. Hier zorgen wij voor, in samenwerking met onze sponsoren.

Mocht je nog bepaalde dieetwensen hebben, die je nog niet in het opgaveformulier ingevuld hebt, dan kun je deze doorsturen via info@huttendorpgorssel.nl.

De inschrijving gaat op 1 juni open.

Kun je om financiële redenen niet meedoen? Huttendorp Gorssel stelt vijf gratis plekken beschikbaar. Zo zorgen we ervoor dat je een leuke afsluiting van je vakantie hebt! Meer informatie? Neem dan contact op via diana@scouting-ijsselgroep.nl. Jouw e-mail wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. 

Vol is vol! Geef je dus snel op. Dit kan vanaf 1 juni. We verwachten dat Huttendorp Gorssel vol is vóór de uiteindelijke inschrijvingstermijn van 30 juli 2021, dus wees er op tijd bij!

Huttendorp Gorssel wil graag veiligheid en kwaliteit kunnen garanderen. Daarom biedt de activiteit plaats voor maximaal 120 deelnemers en 40 vrijwilligers.

Om veiligheid voor een groter aantal deelnemers te kunnen waarborgen, zijn meer vrijwilligers nodig. Doordat Huttendorp nog aan het groeien is, verwachten wij niet in één keer op voldoende vrijwilligers voor een groot deelnemersaantal te kunnen rekenen. Geef je dus op als vrijwilliger, zodat we komende jaren meer deelnemers kunnen toelaten.

De bossen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald beperkt plek, zo zit de kampvuurkuil van Scouting IJsselgroep bijvoorbeeld 130 deelnemers en vrijwilligers gewoon vol. Geef je dus snel op, voordat de plekken vergeven zijn!

Wij hanteren geen wachtlijst.

Indien uw kind na aanmelding onverhoopt toch niet aanwezig kan, wordt afmelden zeer op prijs gesteld. Zo kunnen we deelnemers op de wachtlijst een plekje bieden en maken we geen onnodige kosten. Stuur tijdig een e-mailtje aan info@huttendorpgorssel.nl. Annuleren tot 1 augustus 2021 is kosteloos.

 • Hamer (zorg ervoor dat je naam er goed op staat!)
 • Ander optioneel klusgereedschap (zaag, nijptang, …)
 • Geschikte (klus)kleding.
 • Themakleding
 • Materiaal om je dorp aan te kleden (bijvoorbeeld lakens, gordijnen of versiering)
 • Goede zin!

Dat mag. Zorg er dan wel voor dat je deze materialen na afloop mee naar huis neemt. Als je bijvoorbeeld een glijbaan meeneemt, neem deze dan zelf ook weer mee naar huis toe.

Ja. Je mag op aan het begin van Huttendorp Gorssel je eigen groepje samenstellen! Dit betekent dat je bij je vrienden in een groepje mag komen te zitten. Bouwgroepjes zullen uit ongeveer 4-7 kinderen bestaan en worden geholpen door een ouder of vrijwilliger.

Vrijwilligers & Hulpouders

 Wij hanteren geen exacte leeftijdsgrens, maar doen dit op basis van jouw school. Zat je afgelopen jaar in de eerste klas van de middelbare school? Dan mag je helpen als vrijwilliger bij Huttendorp Gorssel!

Huttendorp Gorssel en Scouting IJsselgroep zijn ervan overtuigd dat kinderen op jonge leeftijd met verantwoordelijkheid moeten leren omgaan. Jongere vrijwilligers worden begeleid door  volwassenen.

Opbouw dinsdag 16 augustus 19.00 – 21.30 uur

Programma donderdag 18 en vrijdag 19 augustus

 • Inloop met koffie/thee: 09.00 uur
 • Briefing 09.15 uur
 • Inloop eerste deelnemers: 09.45 uur
 • Einde programma: 16.00 uur
 • Opruimen 16.00 – 17.00 uur

Afbouw zaterdag 20 augustus: 09.30 – 12.00 uur

Mocht uw kind deelnemen aan het programma dan is het vanzelfsprekend mogelijk dat hij/zij ’s ochtends wat eerder met u meekomt naar het Huttendorp-terrein.

Tijdens de briefing om 09:15 uur worden de diverse taken verdeeld, het programma doorgenomen en is er ruimte voor het stellen van vragen. Om deze reden is het belangrijk dat u op tijd aanwezig bent.

Voor alle vrijwilligers organiseert Huttendorp Gorssel na afloop een BBQ, speciaal om vrijwilligers te bedanken!

Voor jeugd is het helaas niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Voorafgaand aan de BBQ zal er even kort worden geëvalueerd met de aanwezigen. Een mooi moment om onder het genot van een stukje vlees en wat te drinken op de afgelopen twee dagen terug te blikken.

De BBQ wordt op 19 augustus om 18.00 uur aangestoken.

De barbecue is alleen voor vrijwilligers. Het is daarom niet toegestaan deelnemers mee te nemen. Mocht uw zoon/dochter aanwezig zijn geweest als vrijwilliger, dan is dit wel mogelijk.

Shopping Cart