Huttendorp 2021

Huttendorp Gorssel op 26 en 27 augustus stond dit jaar in het teken van ‘Huttendorp to Outer Space’. De activiteit vond plaats in de bossen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald. Tijdens de activiteit konden 120 kinderen, met behulp van in totaal 50 vrijwilligers, helpen om de beste raket te bouwen, met behulp van pallets en ander huttenbouwmateriaal.

Professor Janssen had toestemming om op vrijdag 27 augustus om 16:00 uur een raketlancering uit te voeren. Helaas verliep de proefvlucht de dag ervoor desastreus. Daarom mochten alle 120 kinderen een raket bouwen. Er werd druk getimmerd, gezaagd, geverfd, overlegd en gespeeld. Voor de veiligheid liepen er space engineers rond Samenwerking, enthousiasme, uitstraling en veiligheid werden ook meegeteld in de beoordeling van onze Space Jury. Dit jaar ging een meidenteam er met de Gouden Spijker vandoor.

Het enthousiasme was wederom groot. Bij de deelnemers en vrijwilligers, maar ook bij de Gorsselse ondernemers: Bakkerij Terpstra, Slagerij de Goede, Gorssels Kaashuys, Jumbo Brinkman, Eerlijk Genieten, Eetcafe de Hoek, Tuinmani, Buitengevoel. Zij zorgden voor een complete lunch, snacks en een presentje voor de vrijwilligers.

Winkelwagen