Alle plekken zijn vergeven.    

Algemeen

Wanneer vindt Huttendorp Gorssel plaats?
Huttendorp Gorssel vindt plaats op donderdag 29 augustus van 10:00 tot 16:00 uur én vrijdag 30 augustus van 10:00 tot 16:00 uur. Je bent dus beide dagen van harte welkom! Inloop op beide dagen is vanaf 9:45.

Waar vindt Huttendorp Gorssel plaats?
De ingang van het terrein is bij Scouting IJsselgroep aan de Kwekerijweg 5, 7213AX Gorssel. Gelieve aan de niet-fietspadkant te parkeren.

Wie organiseert Huttendorp Gorssel?
Het initiatief van Huttendorp Gorssel ligt bij Scouting IJsselgroep. Scouting IJsselgroep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan kinderen en jongeren waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. Dit brengen wij in de praktijk door onze kernwaarden toe te passen: outdoor, vrienden en tradities. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.
Met behulp van diverse sponsoren en partners hebben wij in 2018 Huttendorp Gorssel tot een succes kunnen laten leiden. Huttendorp Gorssel staat open voor nieuwe partners en sponsoren. Kan uw organisatie, met behulp van een donatie in de vorm van geld of materialen bijdragen aan een succesvolle editie van Huttendorp Gorssel? Neem dan contact op via info@huttendorpgorssel.nl. Wil jij (namens jouw organisatie) bijdragen aan Huttendorp Gorssel, bijvoorbeeld in de vorm van kennis, een netwerk of organisatietalent? Neem dan eveneens contact op via info@huttendorpgorssel.nl.

Ik heb geen bevestigingse-mail gehad. Wat nu?
Neem even contact op met de organisatie via info@huttendorpgorssel.nl. Dan kunnen wij uitzoeken waar het is misgegaan.

Deelnemers

Moet ik lunch meenemen?
Nee, je hoeft geen lunchpakketje mee te nemen. Hier zorgen wij voor! Mocht je nog bepaalde dieetwensen hebben, die je nog niet in het opgaveformulier ingevuld hebt, dan kun je deze doorsturen via info@huttendorpgorssel.nl.

Vanaf wanneer kan ik mijn zoon of dochter opgeven?
De inschrijvingen voor deelnemers zijn geopend vanaf 1 juni 2019. De inschrijvingen voor vrijwilligers zijn reeds geopend.

Wat kost deelname aan Huttendorp 2019?
De deelnamekosten voor deelnemers zijn vastgesteld op 25 euro per deelnemer. Hiermee betalen we de lunch, de tussendoortjes en het Huttendorp T-shirt. Vrijwilligers en hulpouders zijn gratis en krijgen hier in ruil hiervoor een gratis T-shirt en deelname aan de BBQ óf een presentje aangeboden.

Wil je meedoen, maar heb je thuis onvoldoende financiële middelen?
Neem dan contact op met vertrouwenscontactpersoon (VCP) Diana Kroeze via vcp@scouting-ijsselgroep.nl. Scouting IJsselgroep stelt vijf plekken beschikbaar voor kinderen van ouders die thuis onvoldoende financiële middelen hebben. Zo zorgen we ervoor dat je een leuke afsluiting van je vakantie hebt! Deze informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Tot wanneer kan ik mijn zoon of dochter opgeven?
Vol is vol! Geef je dus snel op. We verwachten dat Huttendorp 2019 vóór de uiteindelijke inschrijvingstermijn van 15 juli 2019 vol is, dus wees er op tijd bij!

Wij wonen in X, maar mijn zoon/dochter zit in Joppe/Epse/Eefde/Harfsen/Gorssel op school. Mag hij/zij gewoon meedoen?
Ja natuurlijk, leuk dat jullie mee willen doen. Huttendorp is een evenement voor iedereen!

Waarom hanteert Huttendorp Gorssel "Vol = Vol"?
Huttendorp Gorssel wil graag veiligheid en kwaliteit kunnen garanderen. Daarom biedt het evenement plaats voor maximaal 100 deelnemers en 30 vrijwilligers. Om veiligheid voor een groter aantal deelnemers te kunnen waarborgen, zijn meer vrijwilligers nodig. Doordat Huttendorp nog aan het groeien is, verwachten wij niet in één keer op voldoende vrijwilligers voor een groot deelnemersaantal te kunnen rekenen. Geef je dus op als vrijwilliger, zodat we komende jaren meer deelnemers kunnen toelaten! Daarnaast bieden de bossen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald beperkt plek, zo zit de kampvuurkuil van Scouting IJsselgroep bijvoorbeeld vol bij 130 deelnemers en vrijwilligers. Geef je dus snel op, voordat de plekken vergeven zijn! Mocht je geen plek meer kunnen vinden, dan zetten we je op de wachtlijst. We laten je dan twee weken van tevoren weten of je toch nog mee mag doen.

Ik heb mijn zoon of dochter opgegeven, maar wil toch afmelden voor Huttendorp
Indien uw kind na aanmelding onverhoopt toch niet aanwezig kan, wordt afmelden zeer op prijs gesteld. Zo kunnen we deelnemers op de wachtlijst een plekje bieden en maken we geen onnodige kosten. Stuur tijdig een e-mailtje aan info@huttendorpgorssel.nl. Mocht het niet lukken tijdig af te melden, dan kan Huttendorp Gorssel kosten in rekening brengen.

Wat moet ik meenemen?

 • Hamer (zorg ervoor dat je naam er goed op staat!)
 • Ander optioneel klusgereedschap (zaag, nijptang, ...)
 • Geschikte (klus)kleding.
 • €25,- kosten voor deelname (contant).
 • Themakleding (romeins soldatenkostuum of Asterix en Obelix)
 • Materiaal om je dorp aan te kleden (bijvoorbeeld lakens, gordijnen of versiering)
 • Goede zin!

Kan ik in één groepje met vrienden?
Ja. Je mag op 23 augustus aan het begin van Huttendorp Gorssel je eigen groepje samenstellen! Dit betekent dat je bij je vrienden in een groepje mag komen te zitten. Bouwgroepjes zullen uit ongeveer 4-7 kinderen bestaan en worden geholpen door een ouder of vrijwilliger.

Pallets & Materialen

Ik heb nog een paar pallets liggen, halen jullie deze ook thuis op?
Jazeker! Stuur een e-mailtje naar info@huttendorpgorssel.nl, dan komen we de pallets thuis ophalen!

Wat voor materialen hebben jullie nog nodig?
Voor Huttendorp Gorssel zijn wij nog op zoek naar timmerhout, pallets, lakens en karton. Kun je ons hierbij helpen? Stuur dan een e-mailtje naar info@huttendorpgorssel.nl.

Vrijwilligers & Hulpouders

Hoe oud moet ik zijn om als vrijwilliger te helpen?
Al vanaf je 14e kun je helpen als vrijwilliger bij Huttendorp Gorssel! Huttendorp Gorssel en Scouting IJsselgroep zijn ervan overtuigd dat kinderen op jonge leeftijd met verantwoordelijkheid moeten leren omgaan. Hierin worden ze begeleid door een volwassen vrijwilliger.

Wanneer word ik verwacht?

 • Opbouw dinsdag 27 augustus: 19.30 - 22.00 uur
 • Huttendorp donderdag 29 augustus: 09.00 - 16.00 uur
 • Huttendorp vrijdag 30 augustus: 09.00 - 16.00 uur
 • Afbouw: zaterdag 31 augustus 09.30 - 12.30 uur

Tijdens de Huttendorp-dagen zal er omstreeks 09.15 uur een meeting voor vrijwilligers zijn. Hier wordt kort de dag doorgenomen en zal er ruimte zijn voor het stellen van vragen. Tijdens Huttendorp is de organisatie herkenbaar doordat zij een rood T-shirt dragen. Mocht je kinderen hebben die meedoen met huttendorp, dan mag je deze natuurlijk gewoon eerder meenemen.

BBQ?!
Jazeker! Voor alle vrijwilligers organiseert Huttendorp na afloop een BBQ, speciaal om vrijwilligers te bedanken! Een mooi moment om onder het genot van een stukje vlees en wat te drinken op de afgelopen twee dagen terug te blikken. De BBQ wordt rond 18.00 uur aangestoken.