Huttendorp 2023

De IJstijd komt eraan! Dit jaar stond Huttendorp Gorssel in het teken van Ice Age. Zelfs de iconische Gouden Spijker was bevroren, maar dat weerhield de jeugdige pioniers niet om zich te verenigen en een buitengewoon bouwproject te realiseren. Bij Scouting Kompasnaald en IJsselgroep kwamen 120 kinderen bijeen om zich voor te bereiden op de barre omstandigheden van de naderende ijstijd.

Twee dagen ijs!

Op vrijdagmiddag prijkten maar liefst 17 indrukwekkende constructies gemaakt van pallets in het bos rond de scoutinggebouwen. Deze bouwwerken variëren van hutten tot mammoetgrotten en zelfs ijsberengrotten, wat bewijst dat de kinderen niet alleen creatief zijn, maar ook beschikken over een gezonde dosis overlevingsdrang. Het hoogtepunt van de dag was de feestelijke uitreiking van de Gouden Spijker, die ondanks de ijzige omstandigheden toch in ontvangst kon worden genomen.

De afgelopen twee dagen van de vakantie werden gevuld met spelletjes, timmerwerk, gezelligheid en lekker eten voor de basisschoolkinderen. Deze geslaagde dagen waren mede mogelijk gemaakt door meer dan 50 vrijwilligers, waarvan sommigen slechts een jaar geleden nog deelnemers waren.

Partners & Sponsoren

Met Huttendorp Gorssel 2023 zijn er 120 kinderen en 30 vrijwilligers in het bos om de laatste dagen van de vakantie op een leuke manier af te sluiten. Daarvoor is van alles nodig. Gelukkig zijn er een aantal partners en sponsoren die hun steentje bij willen dragen, waarvoor wij hen hartelijk willen bedanken!
Bakkerij Terpstra
Gorssels Kaashuys
Eerlijk! Genieten
De Goede Slagerij
De Traiteur
Jumbo Brinkman
Restaurant ‘T Elf Uur
Welkoop Gorssel
Van Wijnen
Schildersbedrijf Wesseldijk
Eetcafé de Hoek
Zo en Nu
Javro
Total Safety Center
Ecotrans
Scouting IJsselgroep
Scouting Kompasnaald
Shopping Cart